Kjøpe eiendom i Spania etter Brexit Referendum
Ring oss og vi kan snakke! Kontakt oss på +34 868 247 330 or +34 619 16 37 07
Lukke

Nyheter: ​Hvorfor britiske Kjøpere kan fortsatt kjøpe eiendommen i Spania etter Brexit ReferendumKjøpe eiendom i Spania etter Brexit Referendum

Hvorfor britiske Kjøpere kan fortsatt kjøpe eiendommen i Spania etter Brexit Referendum

I generasjoner har det vært den britiske ideelle samt andre europeere: avslutte dagen på jobb, selge og flytte til solfylte strøk av Costas å se ut dagene på et langsommere tempo. Storbritannias beslutning om å forlate EU reiser noen viktige spørsmål. Her er hvordan det påvirker britiske kjøpere i Spania.

Etter sjokket resultatet fra forrige uke, da Storbritannia stemte for å forlate EU, tusenvis av mennesker vurderer å kjøpe en eiendom i Spania etter at Brexit har stått med mange spørsmål. I dette innlegget vil vi prøve å svare på de viktigste.

Er det fortsatt mulig å kjøpe eiendom i Spania?

Ja. Storbritannia er fortsatt medlem av EU og britiske borgere nyte de samme rettighetene i dag at de gjorde i forrige uke.

For de neste to årene eller så, mens Storbritannia forhandler vilkårene i sin exit etter artikkel 50, vil ingenting endre seg for britiske expats i utlandet fordi Storbritannia vil forbli en del av EU i denne perioden. Britiske kjøpere er lite sannsynlig å føle effekten i noen år.

Hva betyr et fall i Sterling mener?

En svekket Pound er den mest umiddelbare effekten av Storbritannias folkeavstemning. I praksis har spansk eiendom bare bli dyrere for britiske kjøpere.

Valutakursen er ventet å være volatile de kommende månedene, men kjøpere kan ta skritt for å isolere seg fra valutarisiko.

Det er også verdt å sette dette i en større sammenheng: Mens spanske boligpriser har vært jevnt utvinne de siste 2 år, de forblir 32% billigere enn sin topp i 2007.

Spansk eiendom er fortsatt god verdi.

Hva vil skje med min eiendom når den britiske blader?

Spania har en lang historie med å ta imot kjøpere fra utlandet, som nå står for en i 5 boligsalget. Non-EU kjøpere er svært aktive i markedet og nyte svært like rettigheter til EU-borgere.

Forlater EU / EØS er svært lite sannsynlig å påvirke rettighetene til britiske borgere å kjøpe eiendom i Spania. Utenlandske investeringer er også viktig for økonomien.

Vil jeg fortsatt få et boliglån?

Ja. Spanske banker vanligvis be utenlandske kjøpere om et depositum på opptil 40%. Mens det er rom for dette å stige, er det allerede på et nivå som gir bankene betydelig beskyttelse og vil neppe se mye justering.

Samtidig er den økonomiske klimaet i Europa gift med lave renter. Lånekostnadene er fortsatt god verdi.

Vil det spanske eiendomsmarkedet krasjer?

Britiske kjøpere er viktig for det spanske markedet, og de er den største enkelt statsborgerskap blant utenlandske investorer. Men å sette dette i sammenheng, briter danner 4% av markedet.

Det er to grunner Brexit er svært lite sannsynlig å utløse en krasj. For det første utenlandske kjøpere er en sammensatt gruppe: tysk, fransk, belgisk, italiensk og svensk (blant mange andre) er alle en ekstremt aktiv, voksende del av markedet.

Det kan være noen lokalisert smerte, men selv en fullstendig kollaps i UK etterspørsel (igjen, helt usannsynlig) ville bare sette en liten bulk på markedet.

Dernest, markedet har ingen steder å gå. Spansk eiendom har vært jevnt utvinne siden 2014, men er fortsatt en svært lang vei sitt høydepunkt. Det verste vi kan forvente fra Brexit er behersket vekst.

Er min EHIC kortet fortsatt gyldig?

Ja. Europeisk helsetrygdkort gir gjensidig helse dekning for reisende i EØS. Det vil fortsatt være på plass i minst to år, mens Brexit forhandlinger er i bevegelse.

Europeiske land er opptatt av å sikre at deres borgere nyte helsetjenester mens du reiser, så det er fullt mulig en EHIC avtale (eller noe lignende) vil forbli på plass selv etter Brexit. For eksempel Sveits er verken EU eller EØS-medlemmer, men godta EHIC som en del av det indre marked. Storbritannia kan følge den sveitsiske modellen.

Hvis jeg flytter til Spania, vil jeg få full helsetjenester?

For nå, ja. Så lenge Britain forblir i EU, gjensidige helseordninger fortsette som før. Expats som bor i Spania, og bidrar til trygdesystemet allerede får full helse, og vil fortsette å gjøre det uansett Brexit.

Etter forrige ukes avstemning, Spanias statsminister Mariano Rajoy sa ingenting ville endre for briter i Spania mens en exit ble forhandlet - de ville ha de samme rettighetene de har hatt til nå som EU-borgere.

Situasjonen for britiske pensjonister er mindre klar. Den nåværende kostnads av sine helsetjenester blir møtt av en per capita betaling fra Storbritannia til Spania for hver pensjonist som har fullført S1 form og er i mottak av en britisk pensjon.

Ingen vet på om dette arrangementet vil fortsette, selv om mange kommentatorer spår britiske pensjonister vil kreve noen form for helseforsikring post-Brexit.

Hva om min pensjon?

Under enkelte markedsregler, britiske statsborgere bosatt i Spania (og faktisk hele EØS) har sine pensjoner og trygd automatisk uprated hvert år i samsvar med lokal inflasjon. Dette systemet er en gjensidig EU ordning og vil trolig bli et forhandlingspunkt i Brexit forhandlingene.

I verste fall kunne britiske pensjonister i Spania får lik behandling til de i Canada og mister automatisk rett til pensjonsregulering.

Hvordan vil arve arbeid?

Britiske statsborgere (og faktisk alle EØS-innbyggere) i dag får veldig god skattemessig behandling i Spania, betaler det samme arveavgift som lokalbefolkningen.

Avgjørende blir dobbeltskatteavtaler som gjør at disse ikke gjort i EU. Derfor Brexit har ingen effekt på de eksisterende skatteavtaler mellom Storbritannia og Spania.

Hva skjer etterpå?

Kort sagt, noe for en stund.

Valutakurssvingninger vil være den eneste synlige effekten av Brexit på kort sikt.

De to års ferd med å forlate EU vil ikke begynne før Artikkel 50 er utløst, og dette er planlagt å skje i oktober 2016. (Til tross for protester, kan Europa ikke tvinge et raskere tempo til Storbritannia formelt tar dette trinnet.)

Det er også viktig å merke seg at denne folkeavstemningen er ikke-bindende, og britiske politikere vil nå gå en langvarig periode med hestehandel over hva du skal gjøre neste - eller hvem som er ansvarlig.

Med Brexit ledere allerede ringe tilbake sin retorikk og løfter, er det ikke gitt at Storbritannia vil helt forlate. Enorme debattere punkter gjenstår nå over om Brexit betyr en total tilbaketrekning fra det indre marked (EØS).

Tiden vil vise, og det hele tjener til å forsinke prosessen.

Nettoeffekten er briter vil fortsette å nyte godt av europeisk medborgerskap i noen år, og kan forvente en bredt lignende avtale når Brexit er fullført.

Den britiske kjærlighetsforhold med Spania fortsetter.

Europahus, eiendomsmeglere i Los Alcazares.

Europahus er en uavhengig eiendomsmegler til kontor i Los Alcazares, Murcia ligger på Costa Cálida i sørøst Spania. Vårt store utvalg av eiendommer er basert på vårt nære samarbeid med noen av de største byråene langs kysten. Det gjør det enklere for deg når vi leter etter en eiendom som du bare trenger å forholde seg til oss på Europahus. Vårt mål er å finne den rette eiendommen for våre kunder.

kilder:

"Hva Brexit betyr for britiske kjøpere" utgitt av Kyero.com på 27 juni 2016

"Brexit: Hva betyr det for expats, her og i EU?" Publisert av BBC.com på 27 juni 2016
Visningsegenskaper

Her finner du et utvalg av
våre eiendommer i Spania.

Mer info bt

Abonner på vårt nyhetsbrev og du kan motta våre spesielle tilbud.

Mer info bt

Eiendom kart

Se våre eiendommer ligger
i et google-kart.

Mer info bt

Områder

Informasjon om spesifikke
områder og livsstil.

Mer info bt

Siste Nyheter Vis alle nyheter

Si farvel til kulden med våre nybyggede eiendommer i Costa Calida

Med våre nye byggeplasser i Costa Cálida vil du si farvel til kulden. Årsaken eller grunnen til dette er stedet der våre hjem er lokalisert. Costa Calida dekker rundt 250 kilometer med Middelhavskysten og inkluderer steder lokalisert i Murcia-regionen. I denne delen av den spanske halvøy har...

Les mer 15 des. 2017
© 2017 Europahus ● Design: MediaelxJuridisk ansvarsfraskrivelseDatasikkerhetWeb MapSolgte eiendommer TOP

Bli med nyhetsbrev

Ønsker du å motta våre nyeste eiendom for salg og spesialtilbud ?

×